I torsdags, den 30 augusti, genomförde Sharp Recruitment och föreningen Sveriges Bolagsjurister sitt första AW tillsammans på Nosh & Chow. Tanken med samarbetet är att ge jurister en möjlighet att nätverka, utbyta erfarenheter samt bara ha trevligt. Vi kickade igång med ämnet: ”Varför väljer unga jurister att flytta på sig?”.

Zarina Virsholm från Sharp Recruitment samtalade med Sofie Storkenfeldt, bolagsjurist på Stureplansgruppen, och Josefine Skyttedahl, f.d. bolagsjurist på Kicks och sedan två veckor tillbaka biträdande jurist på Synch.

Samtalet ledde till intressanta inlägg och kommentarer. Chefsjuristerna på plats delade t.ex. med sig av sina frågeställningar och tankar kring hur man attraherar den nya generationens bolagsjurister.

En av frågorna som diskuterades och kommenterades ivrigt var: när byter man jobb och av vilken anledning? De juniora juristerna ser inga nackdelar med att byta arbetsplats vartannat eller var tredje år, inte minst för att göra en snabbare lönekarriär. De seniora kollegorna använde ord som lojalitet, erfarenhet, värdegrund och berättade att de ser mer till gruppens sammanställning och inte minst på chefens bakgrund och erfarenhet när det är dags att byta jobb.

En erfaren chefsjurist har t.ex. mer att lära ut och kan utveckla individer på ett helt annat sätt, menade de mer seniora bolagsjuristerna. Att ha ”rätt” chef är därför mycket viktigare än högre lön. Den repliken tog även de juniora juristerna till sig och undrade självklart hur de kunde lära känna olika chefsjurister. Detta är en av anledningarna som dessa slags sammankomster är så viktiga.

Vi återkommer med mera information om kommande event senare i höst.

Med Vänlig Hälsning

Sharp Recruitment

Nyheter

 • Tove Flodgren Isakson

  2022-08-23

  |

  Categories: Artikelarkiv, Legal, Nyheter

  2022-08-23

  Categories: Artikelarkiv, Legal, Nyheter
 • Sofia Tangelin

  2022-08-18

  |

  Categories: Artikelarkiv, Legal, Nyheter

  2022-08-18

  Categories: Artikelarkiv, Legal, Nyheter
Fler nyheter

Vill du få våra insights löpande?

Prenumerera och få våra nyheter direkt i din inkorg.Kontakt:

Vi vet var kompetensen finns. Ring oss direkt 08 – 41 09 98 00, eller fyll i formuläret: