Christian Johard, partner på EY Law, var med och startade EY Law i Sverige 2016. På tre år har verksamheten vuxit explosionsartat. Sharp Recruitment har träffat Christian för att höra hur EY Law har lyckats att växa så snabbt på så kort tid. Vi ställde fem snabba frågor om hur de attraherar och behåller rätt juristkompetens.

Beskriv gärna er resa på EY Law från att ni startade verksamheten i Sverige fram tills idag.

– Sedan starten i Sverige har vi byggt upp en verksamhet med ca 25 medarbetare i Stockholm och Göteborg. Vi startade resan med tre partners inom M&A, fastighetsrätt samt arbetsrätt och har i år även rekryterat ytterligare en partner inom TMT. Våra fokusområden har fått växa fram utifrån dels marknadens efterfrågan, dels samarbetet med, och behov inom, övriga verksamhetsområden på EY. Det har varit en mycket spännande resa och det har varit både roligt och utvecklande att arbeta i nära team med andra specialister.

Vad har varit det mest utmanade i form av rekrytering och att få duktiga jurister att börja arbeta hos er?

– Advokatbranschen är traditionell och det är alltid en utmaning att bryta ny mark. Vi har dock upplevt att många, framförallt yngre, jurister lockas av den internationella och mångfacetterade miljö som EY kan erbjuda. Vi kan även visa bra trackreckord på transaktioner och affärer som vi både har varit och är rådgivare i vilket ger en bra plattform för jurister att utvecklas hos oss. EY är dessutom en mycket social arbetsplats där man träffar enormt mycket människor och knyter många värdefulla kontakter för framtiden. Allt detta i kombination med att vi erbjuder en arbetsmiljö med humana arbetsvillkor har visat sig vara ett vinnande koncept i våra rekryteringsprocesser.

Som jurist, vad får jag hos er som jag inte får hos era konkurrenter, exempelvis övriga Big Four och advokatbyråer?

– Jag har svårt att uttala mig om övriga Big Four, men det som skiljer oss från advokatbyråer är framförallt det nära samarbetet med EYs övriga verksamhetsområden. Vi kopplas tidigt in i projekt tillsammans med managementkonsulter, transaktionsrådgivare, skatteexperter med flera och har ofta en rådgivande roll långt innan advokatbyråer normalt sett kopplas in. Vi genomför marknadsföringsåtgärder i team bestående av flera olika kompetenser och erbjuder marknaden ett helhetskoncept som är efterfrågat. Förutom att EYs kunder uppskattar en sådan produkt så har vi märkt att våra jurister lär sig enormt mycket och får en helt annan förståelse för kundernas behov och affären i stort. Vi har årliga konferenser där vi ses från hela Norden och alla affärsjurister åker regelbundet iväg på internationella utbildningar där de träffar medarbetare från hela världen.

Hur arbetar ni för att behålla bra kompetens?

– Vi har återkommande utbildningar för alla affärsjurister, både på svensk och internationell nivå. Men kompetens byggs framförallt i kombination med ett strukturerat praktiskt arbete samt uppföljningar. Vi arbetar i strukturerade team med flera senioritetsnivåer där de yngre juristerna får arbeta nära de mer seniora. Vi ser dessutom till att våra yngre medarbetare snabbt får komma ut och träffa folk i organisationen både i Sverige och internationellt. Därtill har vi ett välutvecklat system för uppföljningar av alla juristers arbete.

Ni har ju vuxit väldig snabbt på ganska kort tid, hur ser era tillväxtplaner ut och hur stora är tanken att ni ska bli?

– Vi växer organiskt och sedan starten har vi sett ett stort behov av våra tjänster vilket krävt en större organisation. Samtidigt är det viktigt att ta hand om medarbetarna och se att alla har givande ärenden och utvecklas. Det kräver eftertanke och bra överblick över hur marknaden kommer att utvecklas. Vi är dock inte främmande för att växa inom områden som vi idag inte har genom att ta in flera seniora medarbetare och partners.

Om Sharp Recruitment
Sharp Recruitment är en rekryterings- samt searchbyrå som arbetar med rekrytering och bemanning av jurister samt Executive Search och interimslösningar. Vi är en av marknadens mest nischade rekryteringsbyråer inom Legal, Tax & Finance, Risk & Compliance samt AML och har lång erfarenhet av att rekrytera och hyra ut specialistkompetens.

Nyheter

 • Tove Flodgren Isakson

  2022-08-23

  |

  Categories: Artikelarkiv, Legal, Nyheter

  2022-08-23

  Categories: Artikelarkiv, Legal, Nyheter
 • Sofia Tangelin

  2022-08-18

  |

  Categories: Artikelarkiv, Legal, Nyheter

  2022-08-18

  Categories: Artikelarkiv, Legal, Nyheter
Fler nyheter

Vill du få våra insights löpande?

Prenumerera och få våra nyheter direkt i din inkorg.Kontakt:

Vi vet var kompetensen finns. Ring oss direkt 08 – 41 09 98 00, eller fyll i formuläret: