Ofta när jag sitter i intervjuer träffar jag på säljare som endast är ute efter en FET titel. Många säljare räds till och med att kalla sig själva “säljare” . Det är fult och har en tydlig stämpel över sig. Varför ska man behöva skämmas över att kalla sig säljare och hur stor faktor har försäljningscheferna själva?

Stort fokus läggs på hur man ska titulera sig, men många vet inte ens vad begreppet Account Manager, Key Account Manager, Account Executive,  Contract Manager, Business Developer osv (listan kan göras lång) innebär. För några veckor sedan satt jag i en intervju med en bra kandidat som under hela intervjun, upprepade gånger, tyvärr bara hakade upp sig på vad rollen han/hon sökte kallades för och inte vad själva tjänsten handlade om eller vad företaget som helhet hade att erbjuda. Istället var det fokus på jakten efter rätt titel och inget annat.

Arbetsgivarna kastar ut massa titlar till sina säljare, rätt eller fel? Säkert både och eftersom en del styrs utav kunderna. Men jag tror det skapar en viss fara, t.ex. att säljaren uppfattar sig vara något han/hon inte är och man jagar titeln mer än värdet av sitt arbetet och kvalitén i det. Till slut stirrar men sig blind på bara titeln och vad som står på visitkortet. Det i sin tur leder till fel självbild och gör att de krav och förväntningar man har hos sin arbetsgivare ibland inte är helt förankrade med vad som man faktiskt kan förvänta sig.

Säljare, var stolt över din titel! Du innehar en av de viktigaste funktionerna på ett bolag. Vi söker prestigelösa och ödmjuka säljare som jagar sin egen utveckling snarare än en titel. De bästa säljarna enligt mig är de som vet om sina styrkor men även sina svagheter och som har en 100% ärlig bild av sig själv. Du ska ha självförtroende och veta om ditt värde.

Sharp Recruitment har massa spännande säljuppdrag att erbjuda allt från dom största mediekoncernerna i Norden till spännande säljuppdrag inom bank och finans och försäkringsbranschen mm. Söker du nya utmaningar eller vill höra mer om våra uppdrag så kontakta mig på  ron.cohen@sharprecruitment.se alt +46 73 518 51 88

Nyheter

 • 2020-11-17

  |

  2020-11-17

 • 2015-09-01

  |

  Categories: Okategoriserad

  2015-09-01

  Categories: Okategoriserad
Fler nyheter

Vill du få våra insights löpande?

Prenumerera och få våra nyheter direkt i din inkorg.Kontakt:

Vi vet var kompetensen finns. Ring oss direkt 08 – 41 09 98 00, eller fyll i formuläret: