Många arbetsgivare, både byråer och bolag, som kontaktar oss nu angående deras rekryteringsbehov till Legal, Compliance, Risk, AML och skatteavdelningar, ställer samma fråga:

Flyttar kandidater på sig nu och är de öppna för att byta jobb?
Svaret är ja, men det är mer utmanande nu då det råder ovetskap om marknaden i de olika branscherna. Vad händer post-Corona? Alla dessa frågor som uppstår ställer högre krav på oss rekryteringskonsulter och på vårt nätverk som måste vara up-to-date.

Hur går vi till väga?
Annonsen är publicerad, kravprofilen är satt, searchen har påbörjats och rekryteringsprocessen har sparkat igång. Vad händer nu? Vi ser oss alltid som en samarbetspartner och vi vill vara ett bollplank lika mycket till våra uppdragsgivare som till våra kandidater. Nu är det viktigare än någonsin att man har ett bra och fungerande samarbete samt öppenhet och ärlighet mot varandra. Här följer tre konkreta tips och råd från oss gällande rekryteringsprocessens gång:
1. Kontakt med kandidater – visa långsiktighet
När vi approcherar kandidater måste vi förekomma kandidaterna betydligt mer nu än tidigare. Det är viktigt att låta kandidaten förstå att du som arbetsgivare är långsiktig. När du träffar kandidaten, berätta gärna hur du ser på företagets, och i synnerhet, avdelningens utveckling. Juristens roll står i centrum nu kanske ännu mer än tidigare. Utmaningarna som alla jurister söker finns här och nu, men även i framtiden. Utvecklingen för kandidaten är därför lika stor som för företaget.

2. Ställ rätt frågor
De allra flesta företag erbjuder, i mångt och mycket, samma möjligheter i allt från kompetensutveckling, arbetsbeskrivning, paketet, mm. Nu är det dags att våga tänka utanför boxen och göra rollen ännu mer attraktiv, erbjuda något som kandidaten verkligen eftersöker. Vad kan det då vara? Ansvar, frihet, utmaning, utveckling. Gissa inte utan ställ frågan direkt till kandidaten: Vad skulle få dig att byta arbetsplats?

3. Var prestigelös och släpp på kriterierna
Alla arbetsgivare frågar efter prestigelösa jurister. Våga vara prestigelös också och släpp på kriterierna. Ofta finns en bild på hur kandidaten ska se ut för att passa för rollen. Våga vara förändringsbenägen och locka till dig fantastiska talanger med en helt annan bakgrund än det du räknat med. Det blir inte alltid som man tänkt sig från början. Det kan bli ännu bättre.

Hör gärna av dig till mig, alternativt mina kollegor, om ni vill ha mer tips och råd inför en rekryteringsprocess.

Lycka till!

/ Ron Cohen

För ytterligare information eller om du har några frågor så vänligen kontakta
Ron Cohen, partner och rekryteringsansvarig
+46 73 518 51 88
Ron.cohen@sharprecruitment.se

Nyheter

  • 2021-05-26

    |

    2021-05-26

  • 2020-12-01

    |

    2020-12-01

Fler nyheter

Vill du få våra insights löpande?

Prenumerera och få våra nyheter direkt i din inkorg.Kontakt:

Vi vet var kompetensen finns. Ring oss direkt 08 – 41 09 98 00, eller fyll i formuläret: