Frågan alla arbetssökande borde ställa sig innan en arbetsintervju är:

“Vad betyder ordet karriär för mig och vad vill jag få ut av kommande år i arbetslivet?”

Vecka efter vecka sitter jag och hör kandidater säga: ”Jag vill komma till en arbetsplats som erbjuder en långsiktig karriär!”

Men vad betyder det för just dig? Denna fråga är så extremt individuell och har olika betydelser för var och en av oss. Många har nog bara fastnat i att man ska säga så för det låter bra när man sitter där under arbetsintervjun. FEL! Man måste kunna utveckla sitt svar. Ta upp karriärsfrågan om ni kan ge en motivering annars är det totalt meningslöst. Gräv djupare i frågan. -Vad vill jag egentligen få ut av min framtida karriär? Vad är nästa steg för mig i min utvecklingskurva?

Fokus brukar tyvärr ligga till 99,9% på vad arbetsgivaren har att erbjuda och inte vad den arbetssökande kan tillföra företaget. Det är ett STORT MISSTAG! Vänd på det istället.

Det är trendigt med karriär. Det är trendigt att bära kostym till jobbet. Det är trendigt att kunna säga att man sitter på ett kontor på just denna adress! Det är trendigt att kunna stå på en AW och kasta ur sig massa branschtermer och namn!

Men är detta karriär för dig? Inte i min rekryteringsvärld i alla fall.

Ta dig en funderare kring detta. Det är först när du som arbetssökande kan tydliggöra, gå på djupet i frågan, har en klar tanke och ett mål med vad du vill, som jag som rekryterare blir imponerad. Prata på ytan kan alla.

Frågan jag ställer till er arbetsgivare är:

Om er målsättning är att era anställda skall göra en långsiktigt karriär hos er (denna fråga besvaras oftast med ett ja), då måste man veta vad man har att erbjuda och inte bara erbjuda tomma ord. Dessutom gör ni er själva mer attraktiva.

Till arbetssökande säger jag: Förekom och ha ett svar på vad ni vill med eran karriär. Det är du som äger frågan och ingen annan.

Jag diskuterar mer än gärna vidare. Ring mig på 073 518 51 88 eller maila till ron.cohen@sharprecruitment.se

Men bollen ligger hos er!

Ron Cohen

Med vänliga hälsningar
Ron Cohen
Partner

Nyheter

 • 2020-11-17

  |

  2020-11-17

 • 2015-09-01

  |

  Categories: Okategoriserad

  2015-09-01

  Categories: Okategoriserad
Fler nyheter

Vill du få våra insights löpande?

Prenumerera och få våra nyheter direkt i din inkorg.Kontakt:

Vi vet var kompetensen finns. Ring oss direkt 08 – 41 09 98 00, eller fyll i formuläret: